NIEUWS

« Terug

Meldpunt ongewenste omgangsvormen bijna operationeel

metoo-2859980_960_720.jpg03 mei

Mores.online is de naam van het nieuwe, onafhankelijke meldpunt voor ongewenste omgangsvormen binnen de culturele sector.

Via deze website kunnen klachten uit zowel de film-, televisie- als de podiumkunstensector geïnventariseerd worden en per geval worden behandeld. Er kan anoniem en op naam melding worden gedaan. Er wordt nu een testperiode van de website ingelast en afhankelijk van de resultaten zal de exacte lanceringsdatum zo snel mogelijk bekend gemaakt worden. Zorgvuldigheid en kwaliteit staan daarbij voorop.

De stuurgroep van Mores, gesteund door 27 organisaties uit de podiumkunsten-, film- en televisiesector, heeft laagdrempeligheid, toegankelijkheid en vertrouwelijkheid als voornaamste uitgangspunten geformuleerd.

Verschillende partijen binnen de samenwerking hadden al gedragsregels vastgelegd en zowel interne als externe vertrouwenspersonen beschikbaar, maar vooral vanwege de enorme toename van zzp’ers in de branche vonden wij het noodzakelijk om een onafhankelijk, overkoepelend en vertrouwelijk meldpunt in het leven te roepen. Zo hebben naast vaste werknemers ook werknemers met vaak korte, tijdelijke contracten een plek waar ze met hun verhaal terecht kunnen en misstanden aanhangig kunnen maken. Ook in situaties waar er nog geen sprake is van een arbeidsverhouding, zoals de vaak langdurige auditieprocessen.

Dit gezamenlijke initiatief richt zich op de toekomst. Opdat ongewenste omgangsvormen in de toekomst minder zullen voorkomen en een andere en betere behandeling krijgen. Wij maken ons sterk voor een gezonde en veilige werkomgeving, waar voor iedereen een plek is om misstanden te kunnen melden met de zekerheid ook gehoord te worden zonder angst.

« Terug

SOCIAL MEDIA

CONTACTGEGEVENS

A-lab, Lab 0.08
Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam

T  020 792 0299
E  werkgeversvereniging@vscd.nl

Scroll naar boven